lauantai 30. huhtikuuta 2011

Sihisevää ja sokerista

Aamulla ennen kauppareissua tuli tehtyä pieni munkkitaikina kohoamaan ja hetki sitten tiristin rinkilät. Hyvää tuli, ja gluteenitonta tietysti. Ohessa on myös gluteenittomien munkkien ohje. Simakin on omasta takaa!






Gluteenittomat munkit:
n. 8 kpl

2,5 dl Vettä
25 g Kuivahiiva
1 kpl Kananmuna
1/2 tl Suolaa

0,75 dl Sokeria

2 tl Kardemummaa

6-7 dl Glut.jauhoseosta

50 g Margariinia





Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi (hieman yli jos käytät kuivahiivaa), sekoita kuivahiiva veteen, lisää kananmuna, suola, kardemumma ja sokeri. Sihtaa jauhot desi kerrallaan seoksen joukkoon. Sekoita huolellisesti. Kun olet laittanut n. 5 dl jauhoja, sekoita joukkoon vähitellen myös sulatettu ja jäähdytetty margariini. Vaivaa käsin todella kevyesti ja lisää loput jauhoista niin, ettei taikina enää tartu kulhon reunoihin. Jätä kohoamaan. Kohotusaika n. 1 1/2h tuntia. Pyörittele taikinasta pieniä palluroita ja kohota liinan alla uudelleen. Hetken kohotuksen jälkeen tee reiät munkkeihin omenaporalla. Paista kuumassa munkkirasvassa ja sokeroi.

1 kommentti:

  1. Huomioithan, että gluteeniton taikina on vailla sitkoa, joten siitä ei tule samalla tavalla kimmoisaa kuin tavallisilla jauhoilla. Jätä taikina mieluummin siis vähän pehmeämmäksi. Yleensä gluteenittomia jauhoja kuluu aina hieman vähemmän kuin ohjeissa olisi tavallisia vehnäjauhoja, rieskoissa ja monissa sämpylöissä jopa 1/3 vähemmän.

    VastaaPoista