lauantai 23. helmikuuta 2013

Jos ei omenaa päivässä

Siitä puhe mistä puute, ja puhe kääntyy useimmiten ruokaan, kun minusta on kyse - kyllästymiseen asti. Moni on ollut mukana legendaarisilla ruokamatkoillani. Matka yleensä kulkee keskimäärin viiden ravintolan ruokalistan läpi tai vähintään neljän ruokakaupan hyllyjen lomassa. Äärimmäisen harvoin osumme ensimmäisellä kerralla paikkaan, josta sopivaa suuhunpantavaa löytyy. Gluteeniton lähes maidoton kasvisruokavalioni yllättää aina.

Ruokavalioni oli osa syy (taloudelliset seikat tietysti etunenässä), siihen että matkustusmuoto syksyllä oli reppureissumallinen hostelli- ja sohvamajoitus. Hostelleissa Italiaa lukuun ottamatta löytyi aina yllättävän hyväkin keittiö, jolloin ei tarvinnut murehtia kuin sopivien raaka-aineiden löytymisestä. Ja niitähän löytyi, jopa helpommin kuin olin uskonutkaan.

Arkena, vähintään puolen vuotta, olen koko lääkärikunnan kollektiivinen painajaisuni. Aamu alkaa energiajuomalla ja suklaakeksillä, lounas koostuu juustonäkkäristä ja suolakurkuista ja auringon laskiessa mättään savikuppiin riisinuudelia pippurilla ja suolalla. Torstailapsi goes sydänkohtaus. Koko elämä pyörii meneillään olevan projektin ympärillä ja syöminen, nukkuminen ja lepo on tehty vain ensiavuksi - ei ennaltaehkäisevään toimintaan.

Reissun jälkeen, syötyäni ensin ko. matkalla kolme kuukautta terveellisesti ja voimaannuttavasti vannoin, että en koskaan enää palaa vanhoihin tapoihin. Viikko onnistui kotona mainiosti, kunnes tässäkin elämäni sektorilla viisari vääntyi jälleen tuttuun tapaan vinksalleen. Vaikka henkilökohtaisesti hummalihakohu ei minua enää vegetarsitina ja hevosettomana kosketa, on ruuan alkuperä, oma onneton arkeni ja terveydelliset seikat vaivanneet minua. Mitä laitetaan?

Tänä aamuna päätin aloittaa uudella aamulla, ja Uskolassa-blogin leipäpostauksen innoittamana:


Syksyn matkan ruokakuvat toivottavasti tuovat lisäpontta pyrkimyksiini vaikuttaa omaan syömiseeni:

Juustoja Bathin farmarimarkkinoilla

Gluteeniton luomu hunaja-auringonkukansiemen flap jack  Portobellon katumarkkinoilla

Taivaallinen suklaakakku ostettu St. Ivesistä ja nautittu Mousehole-kylässä

Sieniostoksilla Genovan kauppahallissa

Yksi lukuisista Totnesin "hippikaupungin" luomukaupoista

Italialainen kasvishampurilainen

Totneslaisen kahvila-leipomon näyteikkunassa tuli kuolattua


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti