lauantai 4. elokuuta 2012

If you ask me Jeeves

...art is responsible for most of the trouble in the world... (Lainaus Woosterilta) Koska lähes joka toinen kysyy kysymystä suoraan ja joka toisen naama venähtää kertoessani matkasuunnitelmastani, niin perustelen seuraavassa miksi viettää kuukausi juuri Englannissa.

1. Brittiläinen huumori
Kasvoin naama kiinni töllössä ja meidän töllöstä tuli lunta tupaan - kyllä ja Benny Hill vieraili niin ikään usein olkkarissa. Ja sen seitsemän muuta klassikkoa, kuten Pokka pitää, Oi ihana toukokuu, Pikku-britannia jne.

2. Ponit
Eittämättä syksy, ruska, poni ja Englanti ovat yhdistelmä jolla elin koko nuoruuteni, en siis pyhällä hengellä, en santsilautasilla, vaan lähinnä ponipokkareilla, rotukirjoilla ja englantilaisilla ratsastusoppailla.

3. Kirjat
Austen, Christie, Hardy, Foster, Golding, Tolkien, Doyle, Milne, Brontet, Douglas Adams, James Herriot, P. G. Wodehouse -ihan vaan pari mainitakseni. Kirjoja on löytynyt kaikkiin kasvukausiin ja kaikkiin kasvamattomuuskausiin. Kaislikossa suhisi jo ennen kouluikää, teininä fantasioin taruista ja sormuksista, romantiikan nälkään tuli ahmittua eräs jos toinenkin käsittämätön kartanotarina ja nykyään ne kaikki ovat mitä suurinta nostalgiaa.

4. Maisemat
Niitä on läähätetty lukuisten leffojen kautta, ponikirjojen sivuilta, luontodokkareissa, se pittoreski kivitalo, kalastajakylä, kylätie, hevoshaka, nummimaisema, rantakalliot...

5. Monty Python
Tarvitaanko tähän mitään perusteluja???

6. Murha
Murhat junassa, myrkyllä, nummella, kirjeellä, kuningattaren luvalla, Jerseyssä, kymmeniä kertoja Oxfordissa, joka sunnuntai-ilta.

7. Kartanonherrat
Siis kuka odottaa PRINSSIÄ valkoisella ratsulla - siis kuka? Minä ainakin odottaisin Rochesteria,  Heathcliffia, Darcya...

8. Historia
Kiinnostavaa, brutaalia, kolonialistista - miten suhteellisen pienellä saarella voi sattua ja tapahtua niin paljon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti