lauantai 11. elokuuta 2012

Travellerin taikamatto osa 1

Tässä osassa esittelen joitakin matkailuun ja reissujen suunnitteluun liittyviä nettisuosikkejani ja kakkososa tulee käsittelemään enemmänkin perinteisempiä "lentoja" taikamatolla, kuten kirjoja, esitteitä ja leffoja jne..

Blogit

Alahuomautuksena tästä alaotsikosta voisi sanoa, että mikään ei riitä. Matkailuun liittyviä blogeja on yksi maailman sivu ja uusia tulee jatkuvasti - tässä jokunen jota tulee vilkuiltua (lähinnä nyt matkasuunnitteluun, fiilistelyyn ja inspiroitumiseen liittyen).

Wandering Earl
Planet D Canada's Adventure Couple
Backpackingmatt
Where is Jenny
2 Backpackers
Rantapallon blogit (Suomalaisia)

Suosittelusivustot ja vastaavat

Tripadvisor on taatusti kaikkien tuntema lähinnä turistien pelotteluun suunnattu sivusto ;D. Toinen toistaan jännemmät travellerien postaamat kuvat kaiken maailman hostellien suihkutilojen saumoista eivät jätä ketään kylmäksi.

TripSay suomalainen vastine Tripadvisorille, parasta on runsas kuva-aineisto ja ehdoton karttahaku.

Hubpages on itselleni melko tuore tuttavuus, mutta monesta kohteesta löytyy tätä kautta kivat artikkelit. Parhaita ovat juuri top 5 ja top 10 suositukset.

 Squidoo koostuu käyttäjien luomista linsseistä, eli tarkemman tarkastelun alla olevista kiinnostuksen kohteista. Esimerkkinä linssistä "elokuvat joiden tarina sijoittuu Italiaan" . Sivusto on aika sekava, mutta sitä kautta saattaa löytää aivan uusia näkökulmia.

Pinterest  esimerkkinä hakusana "cornwall".

Netin tietokirjat ja muut yleissivut

About :tissa olevat artikkelit ovat yleensä aina hyviä. Tietysti riippuu vähän toimittajasta, mutta useimmiten löytää sen mitä on hakemassa, eli tietoa jota ei tiennyt olevan olemassa. Miinusmerkki usein aika puutteellisista kuvista - tosin kuvia voi sitten etsiä esim. paikkojen nimillä, jotka ovat juuri löytyneet Aboutin kautta.

Wikitravel  - toisinaan taas, toisinaan sitten taas ei.

Lonely planet on klassikko, joka ei esittelyjä kaipaa.

Suomalaiset kestosuosikkini ovat Rantapallon  artikkelit ja Pallontallaajien keskustelualueet.

Facebookissa tulee liityttyä tulevien matkakohteiden fanisivuille. mm. Visit London on erittäin aktiivinen, kuten myös Edingburgh Spotlight. Yksi näyttävimmistä sivuista on Australian sivusto. Youtuben videot on ahkerasti käytössä ja Google Maps on ehdoton reittisuunnittelussa. Flickr in kuvat kertovat monesti enemmän kuin sanat.

CouchSurfing ja TravBuddy -sivustot taas ovat reissunpäällä olevan budjetti- ja reppureissarin parhaita ystäviä.

Erilaisia hakukoneita tulee käytettyä lentojen, juna- ja bussilippujen vertailuun.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti